REŢETELE NOASTRE
REŢETELE NOASTRE

Conversie unităţi, echivalente alimente

Temperaturi (aproximative):

  • 325 F=165 C
  • 350 F=175 C
  • 365 F=185 C
  • 375 F=190 C
  • 400 F=205 C

Greutăţi:

  • 1 cană~250 ml=8 fluid ounces (fl. oz)
  • 1 oz=25-30 g
  • 1 cană = 16 linguri
  • 1 lingură=3 linguriţe=~15 ml
  • 2 căni=1 pint=16 fl. oz
  • 4 căni=1 quart
  • 4 quart=1 gallon=3.78 litri
1 lingură rasă Sare Approx. 25 g sau 1 oz
3 linguri rase Făină Approx. 25 g sau 1 oz
2 linguri rase Orez Approx. 25 g sau 1 oz
5 linguri rase Brânză rasă Approx. 25 g sau 1 oz
4 linguri rase Cacao pudră Approx. 25 g sau 1 oz
1 lingură rasă Miere/gem Approx. 25 g sau 1 oz
2 linguri rase Zahăr Approx. 25 g sau 1 oz
3 linguri rase Zahăr pudră Approx. 25 g sau 1 oz

Alimente:

Aliment măsură americană măsură metrică echivalent
Făină 4 oz. (ounces) 115g 1 cană
Mălai 1 oz. 30 g 4 linguri
4.5 oz. 130 g 1 cană
Zahăr pudră 7 oz. 200 g 1 cană
Zahăr 4 oz. 115 g 1/2 cană
Unt, margarină 1 oz. 30 g 2 linguri
8 oz. 225 g 1 cană
Un baton de unt 4 oz. 115 g 1/2 cană
Brânză rasă 4 oz. 115g 1 cană
Parmezan ras 8 oz. 225 g 1 cană
Pâine proaspătă fărâmiţată 3 oz. 75 g 1 cană
Pesmet 2 oz. 60 g 1 cană
Morcovi raşi 4 oz. 115 g 1 cană
Roşii tăiate cuburi 7 oz. 200 g 1 cană
Mere de gătit 1 lb. (pound) 450 g 3 mijlocii
Mere de mâncat 1 lb. 450 g 4 mijlocii
Ciupercuţe 4 oz. 115 g 1 cană
Căpşuni 6 oz. 175 g 1 cană
Miere 12 oz. 350 g 1 cană
Gem 8 oz. 225 g 1 cană
Stafide 6 oz. 175 g 1 cană
Nuci 5 oz. 150 g 1 cană

Echivalente alimentare:


100 ml lapte concentrat (condensat) = 250 ml lapte praf
100 g lapte praf integral = 800 ml lapte proaspăt
100 g cascaval = 700 ml lapte proaspăt
100 g brânză topită = 700 ml lapte proaspăt
100 g brânză telemea de vacă = 550 ml lapte proaspăt
100 g brânză telemea de oaie = 450 ml lapte proaspăt
100 g brânză proaspătă de vacă = 400 ml lapte proaspăt
100 g cas = 550 ml lapte proaspăt
100 g mezeluri = 125 g carne
100 g specialități din carne (șuncă de Praga, muschi file, mușchi tigănesc, ceafă, pastramă, etc.) = 135 g carne
100 g alte preparate din carne (tobă, caltaboș, carne prăjită conservată in grăsime) = 125 g carne
100 g smântană = 40 g unt
100 g slănină sărată, costiță =88 g untură
100 g slănină crudă = 80 g untură
100 g pâine neagră = 71 g făină
100 g pâine semialbă (intermediară) = 73 g făină
100 g pâine albă = 76 g făină
100 g paste făinoase, inclusiv biscuiți fără cremă = 100 g făină
100 g mălai, orez, griș = 100 g făină
100 g compot = 15 g zahăr
100 g dulceață = 70 g zahăr
100 g gem, peltea, marmeladă = 40 g zahăr
100 g nectar de fructe = 30 g zahăr
100 g sirop de fructe concentrat = 60 g zahăr
100 g bomboane = 90 g zahăr
100 g miere = 80 g zahăr
100 g halva = 45 g zahăr si 30 g grăsime vegetală
100 g ciocolată = 50 g zahăr si 30 g grăsime vegetală
100 g bulion sau pastă de tomate = 600 g pătlagele roșii (tomate)
100 g suc de roșii = 135 g tomate
100 g varză acră = 130 g varză crudă
100 g murături = 125 g legume crude
100 g fulgi de cartofi = 1000 g cartofi cruzi
100 g fructe deshidratate, afumate, uscate = 400 g fructe crude
100 g fulgi de fasole boabe = 300 g fasole boabe uscată
100 g morcovi deshidratați = 1700 g morcovi cruzi
100 g conserve de legume = 100 g legume crude
100 g conserve de carne în suc propriu = 100 g carne crudă
100 g conserve de pește = 100 g pește crud

Unități de măsură:


Denumire ingredient Continutul (grame)
1 linguriță 1 lingură 1 pahar
Griș 7 22 200
Orez 9 25 230
Făină 6 18 160
Zahăr tos 10 25 200
Unt 10 30
Pezmet 5 15 125
Apa / lapte 5 15 250

Echivalent linguriță/grame

1 linguriță de apă, vin, lapte = 4-5g
1 linguriță de făină cu vârf = 8-9g
1 linguriță de zahăr tos = 12g
2 lingurițe = 10 ml

Echivalent lingură/grame

1 lingură de apă, vin, lapte = 14-15g
1 lingură de untură, unt = 25g
1 lingură de orez = 25g
1 lingură de zahăr pudră = 25g
1 lingură de zahăr tos = 30g
3 linguri = 50 ml
1 lingură = 3 lingurițe 3 linguri de cacao+1 lingură de unt = ~30 g (1 oz) ciocolată neîndulcită

Echivalent pahar/grame

1 pahar de apă, vin, lapte(250ml) = 250g
1 pahar de făină = 125g
1 pahar de zahăr tos = 200g
1 pahar de zahăr pudră = 100g
1 pahar de ulei = 245g

Echivalent cană/grame

1 cană = 240 ml
4 căni = aproximativ 1 litru
1 cană = 16 linguri = 240 ml

Echivalent unt / margarină / ulei

1 pachet de unt = 200g
1 pachet de margarină = 250g
1 linguriță de unt/margarină = 3/4 linguriță de ulei
1 linguri de unt/margarină = 2 1/4 lingurițe de ulei
2 linguri de unt/margarină = 1 1/2 lingurițe de ulei
1/4 ceașcă de unt = 3 linguri de ulei
1/3 ceașcă de unt/margarină = 1/4 ceașcă de ulei
1/2 ceașcă de unt/margarină = 1/4 ceașcă + 2 linguri de ulei
2/3 ceașcă de unt/margarină = 1/2 ceașcă de ulei
3/4 ceașcă de unt/margarină = 1/2 ceașcă + 1 lingură de ulei
1 ceașcă de unt/margarină = 3/4 ceașcă de ulei

1 kg ciuperci proaspete= 375 g ciuperci la conservă

www.000webhost.com