REŢETELE NOASTRE
REŢETELE NOASTRE
2

NEGRESE

(sursa:  http://www.lalena.ro)

Postat pe 11 mai 2016 de:


Dorin Cîrlugea
[[email protected]]
Categoria:   Dulciuri
Dificultate:   Foarte usor
Cantitate:   1 kg (12-16 portii)
Timp de preparare:   45 min

Am căutat mult o rețetă de negrese care să nu aibe blatul pufos, ci umed și condensat.

Lista de ingrediente:

  • unt * 100g + 20g (pentru glazură)
  • zahăr * 200g
  • ouă * 2 buc
  • cacao pudră * 2 linguri cu vârf
  • făină albă * 280g
  • smântână dulce 32% * 250ml + 50ml (pentru glazură)
  • lapte * 250ml
  • praf de copt * 1 plic
  • ciocolată neagră (amăruie) * 150g

Pași de pregătire:

  1. * Se bate untul moale cu zahărul.
  2. * Se adaugă unul câte unul ouăle, mixând bine după fiecare.
  3. * Se adaugă laptele și smântâna dulce. Se amestecă bine.
  4. * Făina se amestecă cu cacao și cu praful de copt.
  5. * Se încorporează în aluat și se mixează bine. Ar trebui să fie un aluat mai gros, daca se ia cu lingura și se toarnă, își păstrează forma puțin.
  6. * Se toarnă aluatul în tava așternută cu hârtie de copt și se pune la cuptor, la temperatură medie - cam 40-45 de minute, apoi se încearcă cu scobitoarea. Dacă mai trebuie se mai lasă la cuptor încă puțin.
  7. * Cât se coace prăjitura, se pregătește glazura pentru ea. Într-un castron se pune ciocolata, 20g de unt și 50ml de smântână lichidă.
  8. * Se amestecă ușor până se dizolvă ciocolata și se amestecă toate ingredientele. Apoi se stinge focul și se lasă să se răcească.
  9. * Când este gata blatul de prăjitură, se scoate și se lasă să se răcorească bine.
  10. * După ce s-a răcit se toarnă glazura și se întinde uniform pe toată suprafața. Se pune la frigider să se întărească.
www.000webhost.com